Marokkaanse Kip

1- Verwarm de oven voor op 175 °C. 2- Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Snijd de muntblaadjes, koriander en knoflook fijn. Meng de munt, de helft van de koriander en de knoflook met de sambal, 1 el olie en 1/2 tl zout. Til het vel van de kippenborst op en verdeel het mengsel eronder. 3- Meng de specerijen met de rest van het zout. Bestrooi de kip ermee en besprenkel met de rest van de olie. Braad ca. 1 ½ uur in de oven. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. 4- Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Snijd de citroen in parten. Bestrooi de kip met de koriander en serveer de citroenparten erbij.





Ingrediënten

1 hele kip (ca. 1.4 kg, kamertemperatuur) 15 g munt 15 g koriander 3 tenen knoflook 2 tl sambal oelek 4 el olijfolie 1 tl zout ½ tl gemalen kardemom ½ tl gemalen kaneel ½ tl gemalen nootmuskaat 1 citroen



Lekker Eten & Recepten

Het is erg leuk om uw gezin iets anders voor te schotelen als de standaard maaltijden, uw gasten te verrassen, romantisch te dineren of om gewoon gezellig samen uitgebreid te koken. Als u denkt dat koken niet voor u is weggelegd, dan is het zeker de moeite waard om door de recepten heen te bladeren. Uw gasten zullen versteld staan van u en uw maaltijd. Heeft u een specifiek gerecht dat u niet kunt vinden dan kunt u gebruik maken van de zoekbalk.








Voedingswaarden

(per eenpersoonsportie).


Energie 480 kcal Eiwit 32 g Koolhydraten 1 g Vet 38 g waarvan verzadigd 10 g natrium 230 mg vezels 1 g




Beauty Geheimen

Superfood Linzensalade

met broccoli en ei

1- Halveer de tenen knoflook. Snijd de broccoli in roosjes en de ui in dunne ringen. Breng de linzen in ruim water met de knoflook aan de kook. Zet de deksel op de pan en draai het vuur laag. Kook de linzen in 20 min. beetgaar. 2- Kook ondertussen de eieren hard in 8 min. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten. Kook de broccoli in 4 min. beetgaar en giet af. Klop een dressing van de olie, azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 3- Giet de linzen af, verwijder de knoflook en schenk de dressing over de warme linzen. Voeg de broccoli en ui toe en schep om. Verdeel de partjes ei over de salade. Tip: Voeg geen zout toe bij het koken van gedroogde peulvruchten, anders wordt het velletje taai.





Ingrediënten

2 tenen knoflook 500 g broccoli 1 rode ui 275 g blonde linzen (pak 500 g) 4 eieren 4 el olijfolie extra vierge 1 el rodewijnazijn 2 tl mosterd



Lekker Eten & Recepten

Het is erg leuk om uw gezin iets anders voor te schotelen als de standaard maaltijden, uw gasten te verrassen, romantisch te dineren of om gewoon gezellig samen uitgebreid te koken. Als u denkt dat koken niet voor u is weggelegd, dan is het zeker de moeite waard om door de recepten heen te bladeren. Uw gasten zullen versteld staan van u en uw maaltijd. Heeft u een specifiek gerecht dat u niet kunt vinden dan kunt u gebruik maken van de zoekbalk.








Voedingswaarden

(per eenpersoonsportie).


- Energie 410 kcal - Eiwit 24 g - Koolhydraten 32 g - Vet 17 g waarvan verzadigd 3 g natrium 110 mg vezels 17 g




De Lekkerste Gerechten